kompeni Delta

*Markas Rejimen 506 Askar Wataniah* *Batalion Kedua Kem Machang* *Kompeni Delta Politeknik Kota Bharu*

Selamat Datang anggota baru

*Salam Perwira & Salam 1 Malaysia* *Selamat Datang kepada pelajar-pelajar baru ke Politeknik Kota Bharu* *Hubungi Jabatan Sukan, Kokurikulum & Kebudayaan (JSKK) PKB dan anggota AWPKB yang senior boleh hubungi Kelab AWPKB di Jabatan Hal Ehwal Pelajar PKB*

Wednesday, August 4, 2010

PENGAMBILAN ANGGOTA BARU


Pada tahun 2009 kompeni Delta tidak membuat pengambilan, maka pada tahun 2010 terpaksa buat pengambilan kerana 80% anggota sudah tamat belajar. Bila diumumkan tentang tarikh ujian kelayakan huhhh ramai hampir 300 orang datang, setelah ujian kecergasan dibuat tinggal 200 orang yang layak, bila disemak umur ramai tak cukup 18 tahun, reject lagi tinggal 79 orang. pada 3 ogos pemeriksaan kesihatan dan derma darah. kita tunggu berapa orang yang layak. Lepas tu dokumen yang pelajar hantar pulak, kalu tak lengkap kena reject lagi.
Harapan sekurang-kurangnya 60 orang layak mendapat nombor tentera bagi mengisi kekosongan anggota kompeni Delta kerana bila ada majlis seperti Hari Kebangsaan, konvokesyen dll pasukan askar wataniah diperlukan untuk menjayakan perbarisan tersebut.
Maklumat terkini: Terdapat beberapa orang pelajar yang didapati dokumen tidak lengkap, ada yang tiada borang pemeriksaan kesihatan, ada yang tiada dokumen yang diperlukan. Borang tersebut ada diatas meja penyelaras unit uniform di unit Kokurikulum. Borang yang telah lengkap sudah dihantar ke Kem Machang. Tunggu la keputusan nombor tentera anda.

No comments:

Post a Comment

Kompeni Delta Bn 2, Rejimen 506 AW

*